Vetefri pizza


Jonas i klassen har en veteallergi. Det är inte en vanligt förekommande allergi och det är inte alltid lätt att hitta substitut för det vanliga vetemjölet. Men vi lyckades göra en fantastisk vetefri pizza som alla i klassen gillade.
Eftersom degen inte innehåller glutenbildande proteiner så jäser den inte som vanlig deg.
Man tillsätter därför fiberhusk som hjäper degen att svälla. Den såg ut som en blandning
av deg och smet innan den växte till sig. 
Det förbereds diverse tillbehör som ska på de goda pizzorna. 
Fint blir det. 







En hemmagjord tomatsås och alla tillbehör är nu redo att pryda pizzorna. 

Baka, baka liten kaka...

Före ugnen...
Efter :)) MUMS

Vi kan ge tips att förgrädda botten innan man lägger på tillbehören för att få pizzan lite extra knaprig. Vi han dock inte med det denna lektionen. Recept på pizzabotten och tomatsås hittar ni här.  Ni väljer själva vad ni toppar med. Jag rekommenderar goda vegetariska alternativ.


Kommentarer